Időszakos szerviz

servicing-top.jpg

 

 

IDŐSZAKOS SZERVIZ A SZARVASI AUTÓCENTRUMBAN!

A járművek időszakos karbantartása nagyon fontos momentum nem csak az autó, hanem a tulajdonosok életében is. Ha erre nem tudunk odafigyelni, illetve nem tudjuk, mire kell figyelni, akkor később az elmaradt karbantartások miatt jelentősebb költségeink keletkezhetnek, illetve a nem vezetett, vagy hiányos szervizkönyv miatt kevesebb pénzre számíthatunk, amikor eladjuk a járművet.

Szervizintervallum

A szervizintervallum az az időben, vagy futásteljesítményben kifejezett periódus, amelynek leteltével a gyártó által előírt karbantartásokat el kell végeztetni. Ahogyan a járműipar egyre fejlődött ezek az intervallumok is hosszabbak lettek. Régebben megszokott dolog volt, hogy 10.000 km megtétele után a kocsit szervizeltetni kellett, ma már inkább a 15-20 ezer km a jellemző, de nem ritka a 30.000 km-es intervallum sem.

Ma már a szenzorok (érzékelők) világát éljük. Az autó odafigyel minden egyes porcikájára, képes mérni a motorolaj minőségét, a szűrők eltömődését és még egy rakás olyan dolgot, amiről mi nem is képzelnénk, hogy oda kell rá figyelni. Így alakult ki a változó szervizperiódus, amely a jármű állapotának függvényében küld minket a szervizbe. Nyilván ez a leggazdaságosabb módszer, mert indokolatlanul nem kell a pénztárcánkhoz nyúlni.

Mi történik a szervizünkben?

Az időszakos szervizelések alkalmával minden esetben ki kell cserélni a motorolajat, az olajszűrőt a levegőszűrőt, a pollenszűrőt, és járműtípustól és gyári előírástól függően még további speciális alkatrészeket. Szervizünk természetesen megvizsgálja a kocsi fékrendszerét, futóművét, ellenőrzi a folyadékszinteket, olajszivárgásokat stb.

Egyéb cserélnivalók

Nem elég azonban csak az olajat és szűrőket cserélni. Ugyan nem ilyen gyakran, de időként le kell cserélni az ékszíjakat, a motor szíját, vagy láncát is, vagy éppen a gyújtógyertyákat. Ezen kívül a sebességváltókban is van olaj, ezek sem örök életűek. A szervizkönyvek mindent részletesen tartalmaznak.

Javaslat:  A Beállított szervizintervallumkor elvégezni a szükséges teendőket!

Miért?

  • Az autó teljesítményének, megbízhatóságának, futásteljesítményének, élettartamának megőrzése szempontjából kulcsfontosságú a szervizintervallum betartása!
  • Az elmaradt karbantartások miatt jelentősebb költségeink keletkezhetnek.
  • Az időszakos szerviz elmulasztása az autóban visszafordíthatatlan károkat okozhat.
  • A nem vezetett, vagy hiányos szervizkönyv miatt kevesebb pénzre számíthatunk, amikor eladjuk a járművet.

Napjaink járművei egyre összetettebbek, egyre többet tudnak, ám a többlettudással növekszik azoknak a dolgoknak a száma, amit egy szervizeléskor ellenőrizni, illetve cserélni kell. A Szarvasi Autócentrum szakértő munkatársai segítőkész, precíz hozzáállással várják Önt szervizünkben, ahová telefonon és Online is foglalhat időpontot illetve érdeklődhet!

 

(Forrás: Autószektor)